Vad ÄR choco chocolate?

Jag vill sprida chokladglädje! Choco Chocolate är ett företag som erbjuder upplevelseaktiviteter till privatpersoner och företag i form av chokladkurser och chokladprovningar.

en liten chokladhälsning...

Hej!

Mitt namn är Alma och det är jag som är drivkraften bakom Choco Chocolate. 

En gång i tiden gillade jag faktiskt inte choklad! Förklaringen är att butikerna i Singapore endast sålde märken som knappt smälte, varken i munnen eller i solen. Men sedan kom semesterresorna till Europa och det var då som jag kom i kontakt med en typ av chokladbutiker som gjorde mig alldeles fascinerad; de var alltid fulla av glada människor i långa köer. Och vem blir inte lycklig som ett barn och nästan lite yr bland hundratals praliner, kakor och figurer med de ljuvligaste smaker? Trots att hantverket var så fint att man knappt hade samvete att bita i resultaten, köade självklart jag också för att få köpa med mig något av allt det himmelska som fanns på hyllor och diskar. Chokladbutikers utbud är faktiskt en av de få sakerna i mitt liv som gör mig väldigt osäker. Man kan ju aldrig bestämma sig för vad man ska välja!

Jag älskar fortfarande att se och provsmaka andras chokladhantverk och det är ett intresse som jag delar med allt fler människor. Bara i Sverige äter vi årligen över 7 kg choklad per person. Medvetenheten kring producenter och deras produkter ökar och idag uppskattar vi också den hälsofrämjande effekt som kvalitetschoklad har på oss. Det är därför inte konstigt att många vill lära sig att tillverka lyxiga, smakrika praliner och chokladkakor hemma i köket. Det är fantastiskt roligt – och uppskattat – med ett fat egentillverkade, frestande vackra praliner på bordet efter middagen! 

Själv har jag haft nöjet att lära mig mycket om chokladtillverkning och skulptering på en av världens bästa konditorskola, Academy of Pastry Arts i Kuala Lumpur i Malaysia. Jag har också inspirerats och haft äran att undervisas av Frédéric Bau, grundaren av The Valrhona Chocolate School i Frankrike. Min mentor Nat Bletter, från Madre Chocolate i Hawaii, har vunnit många priser för sina ”bean to bar”-chokladkakor. Tack vare honom har jag nu stora kunskaper om kakaoodling och dess processer, från kakaofrukt till chokladkaka. Vi har även haft Bean to Bar utlbildningar tillsammans och utbildat många glada amatörer samt företag om tillverkning av choklad från böna till chokladkaka. Jag har dessutom gått många utbildningar på Nora Chokladskola, en av Sveriges största inom området. Sedan har jag också haft glädjen att arbeta som vikarie på Chokladskolan samt att arrangera ”Chokladgästabudet” då det kom till Stockholm år 2012. I 2014 vann jag silver i "Årets Pralin" tävlingen som är SM i pralintillverkning. 

Bland alla aktiviteter och projekt driver jag nu alltså också Choco Chocolate. Jag har utbildat chokladglada från hela sverige och från hela världen och visat hur roligt det är att skapa med choklad! Mitt mål är att alla deltagare ska ha så roliga och minnesvärda timmar som möjligt i mitt och varandras sällskap. Vägen dit handlar för mig om att dela med mig av min passion för choklad och berika dig med kunskap om kakao, kvalitetschoklad och själva chokladhantverket. 
 

Varmt välkommen till Choco Chocolate och en härlig chokladupplevelse!

Alma