Tryfflar med kardemumma, fredagsmys!

Hej allihopa!

 

Hade ni en trevlig alla hjärtans dag? Jag leste i en tidning att det gjordes en undersökning i matbutiken ICA om kassakön, är ett bra ställe at flirta på. 42 procent anser att kassakön är den absolutt bästa ställen att hitta kärleken. Hela 43 procent av de tillfrågade menar att de kan lista ut om en person är singel eller inte bara genom att titta i varukorgen. Skaldjur anses som högt romantisk mat och 60 % av kunderna som tillfrågades uppmärksammar alla hjärtans dag på något sätt.

 

Väl, jag kunde inte hitta skaldjur på ICA idag, togs väl slut under alla hjärtans dag... men jag hittade kardemumma! Undrar vad ICAs mat kunder skulle säga om kardemumma.. Kardemumma är en starkt doftande kryddväxt som används mycket i asiatisk matlagning. Här i Sverige hittar vi ofta kardemumma i kaffebröd och ibland även också i potatismos. Visste ni att kardemumma är en av världens dyraste krydda? Kardemumma kan man även ha i pralinfyllningar, och värför inte också i tryfflarna? Jag köpte ett paket med kardemumma idag och råkade ha några hjärtformade formar kvar..

Receptet:


200 gr mörk choklad
1 tsk smör
1 tsk honung
0,75 dl grädde
ca 10 hel kardemumma eller 1/4 tsk mald kardemumma
Kakaopulver

Choklad, rumstempererat smör och honung i en stor skål.

Koka upp grädden och häll den i skålen. Röra tills all chokladen har smält och du får en blank och fin tryffelsmet. Här kan du, om du vill, ha honungen i grädden istället och smöret kan röras in helt på slutet för att få en ännu blankare tryffelsmet. Om du använder hel kardemumma, låt de ligga i varm grädde i ca 15minuter. Värma upp grädden igen och häll den över chokladen (använd gärna en sil).

Yummy! Låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i ett par timmar.

Rulla små och fina tryfflar.

Kakaopulver i en liten skål...

..som tryfflarna rullas i...

Härliga, mumsiga chokladtryfflar med kardemumma!

Choklad + Kardemumma =

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln