Tryfflar med kanel och apelsin

Hej hej alla livsnjutare! 

 

Hoppas att ni njuter av helgen och vilken underbar vinter vi har, minusgrader och snö :) Idag var vi ute och lekte ute i snön. Man blir nästan som barn igen! Vi rullade i snön, gjorde snöänglar och kastade snöbollar på varandra (det gör fortfarande ont faktisk...). Vi försökte även att rulla och bygga en snöman, men eftersom det var så kallt ute så lyckades vi inte rulla tillräckligt stora bollar.. men då vi väl var trötta på att vara ute, gjorde vi andra bollar, i choklad så klart! :)

 

 Idag tänkte vi frista Er med Tryfflar med kanel och apelsin. På "finspråket" kallas tryfflar för Ganache. När man försöker säga ordet med en fransk betoning, så låter det rätt roligt :D  


Enjoy!

Kanel- och appelsintryfflar:


200 gram mörk choklad
1 tsk smör
1 tsk honung
0,75 dl grädde

1 tsk kanel

Finraspade apelsinskal från 1 apelsin


KakaopulverDela chokladen i små bitar och blanda i smör, apelsinskal och kanel. 

Koka ihop grädden och honungen och häll det över chokladen.

Rör till en fin och slät tryffelsmet. Om man tillsätter smöret i smeten på slutet istället, så får man en blankare tryffelsmet, det är en smaksak :)

En fin och slät smet, smakar redan helt underbart! Låt ganachen stå i kylskåpet tills den blir tillräckligt hård och lätt att rulla. Det kan ta 2 timmar.

När ganachen har stelnat i kylskåpet, så använder vi en tesked att skrapa den med. Sedan rullas chokladen till små fina, runda bollar. 

Så ja..ungefär så här!

Ha ett par matskedar kakaopulver i en liten skål. Lägg tryffeln i skålen och rulla den i kakaopulvret. Alternativt kan man ha lite kakaopulver i händerna och rulla tryffeln mellan händerna.

Voìla! Tryfflar med kanel och apelsin. De smakar minst lika gott som de ser ut kan vi bekräfta :)

Mums Chokladhälningar från

Choco Chocolate

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln