Red Velvet Cake Konfekt

Hej allihopa, idag har vi ett härligt och speciellt recept till Er, nämligen Red Velvet Cake Konfekt!


Red Velvet är egentligen en klassisk amerikansk chokladtårta. Det skulle man inte kunna tro eftersom den är så knallröd. Den röda färgen kommer av att man tillsätter röd livsmedelsfärg i smeten innan tårtan gräddas i ugnen. Om du har tårtrester kvar så kan du lätt göra dina egna Red Velvet Cake Konfekt. Den starka rödfärgen ger en fantastisk fin kontrast mot den vita chokladen.
Recept på Red Velvet tårta hittar du här: http://www.tasteline.com/Recept/Red_velvet_cake

Det du ska göra är att rulla små bullar av tårtresterna. För att få till den rätta konsistensen behöver du tillsätta något som innehåller lite vätska, välj något du gillar men akta så de inte blir alltför kladdiga och blöta. De ska vara runda, fasta och lätt att doppa i choklad.

Til ca. 300 gram tårtrester använde vi ca. 100 gram Philadelphia ost, en halv tsk citronsaft, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk florsocker.

Blanda osten, citronsaften, vaniljsockret och florsockret och rör tills blandningen blir slät och fin.

Dela tårtan i små bitar. 

Rulla små tårtbullar (ungefär en diameter på 2cm), prova dig fram. Det kan hända att du behöver mer krämost, eller mindre. Blir det för kladdigt tillsätter du mer tårtrester helt enkelt. Tårtbullarna ska vara fasta och fina.

När du är nöjd med dina tårtbullar, så är nästa trinn at doppa de i vit choklad! Smälta ca. 200 gram vit choklad och använd en gaffel att doppa med.

Låt konfekten stelna på bakplåtspapper. Du kan välja om du vill behålla de som de är eller om du vill garnera. Vi har valt att smälta vit choklad och tilsatte lite röd livsmedelsfärg i chokladen.

Konfekten är perfekt med en kopp varm kaffe till, mums! 
Chokladhälningar från 

Choco Chocolate

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Länkar